Teimme kaikenmoisten kevyempien lasagneiden jälkeen pitkästä aikaa kunnon juustoista lasagnea. Parasta kotiruokaa- kirjan ohje on alunperin jauhelihalle, mutta soijarouheinen versio maistui ihan yhtä hyvältä.

12      lasagnelevyä (niitä pieniä)

Soijarouhe(/jauheliha)kastike:
1 rkl      öljyä
2 dl       tummaa soijarouhetta (tai 250 g jauhelihaa)
1          iso sipuli
2          porkkanaa
3          valkosipulinkynttä
1 tlk      tomaattimurskaa
1          liha- tai kasvisliemikuutio
1/2 tl    valkopippuria
1/2 tl     oreganoa

Juustokastike:
40 g      margariinia tai voita
4 rkl      vehnäjauhoja
8 dl       maitoa
1/2 tl     muskottia
2 pss     Emmental-raastetta

Laita soijarouhe pieneen kulhoon ja murenna sekaan liemikuutio. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että rouhe juuri ja juuri peittyy. Sekoita ja anna turvota.

Hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla ja lisää joukkoon soijarouhe ja porkkanat. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kypsyä keskilämmöllä.

Kiehauta juustokastiketta varten kattilassa rasva ja jauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Mausta kastike, lisää toinen Emmental-raastepussillinen vähitellen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä ohut kerros juustokastiketta ison uunivuuan pohjalle. Pane kastikkeen päälle kerros lasagnelevyjä, sen jälkeen kerros soijarouhekastiketta ja taas juustokastiketta. Ripottele joka väliin vähän juustoraastetta (yhteensä puolet toisesta Emmental-raastepussillisesta) Toista sama. Levitä pinnalle loppu juustokastike.

Paista lasagnea 225 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Ripottele loput juustoraasteet pinnalle paistamisen puolivälissä.