Tämän hauskan reseptin löysimme Fakta ja Farfalle -blogista ja resepti on kuulemma saanut inspiraationsa Bar 9:n Limassol-annoksesta. Tämä on sitten jo toinen Bar 9:n ruoka blogissamme, ensimmäinenhän on suosittu Soija Limonello, joka on herkkua. Halloumisapuska oli myös hyvää ja ohjeesta riitti reilut annokset kahdelle.

  • 1 pkt halloumia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 tuore korianteri
  • 1 sipuli
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa, pippuria

Kuullota sipuli paistinpannulla öljytilkan kera. Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna hautua hetken aikaa. Lisää sekaan raastettu sitruunan kuori ja mehu, silputtua korianteria ja kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa, kun paistat halloumin ja keität riisin. Lopuksi mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Pilko halloumi haluamasi kokoisiksi paloiksi (pihvimäiset palat sopivat ehkä paremmin tähän ruokaan kuin kuutiot) ja paista mukavan ruskeiksi pannulla. Kun halloumi on valmista, tarjoa riisin ja korianterisilpun kera.