Koska kämpässä oli illalla kovin kuuma, tehtiin viilennykseksi gazpachoa. Löysimme alkuperäisen reseptin Teppo Pihlajamäen kotisivuilta.

6-8     tomaattia
1/4     kurkkua
1        punainen paprika
2        kynttä valkosipulia
1        punasipuli (laitoimme tavallisen, tuli hieman liian kitkerää)
0,5 dl  oliiviöljyä
1,5 rkl viinietikkaa
1 iso   sämpylä (tai vastaava, käytettiin Vaasan Muhku-sämpylä)
suolaa
mustapippuria

Laita ainekset enemmän tai vähemmän pilkottuina tehosekoittimeen. Sekoita muussiksi. Lisää tarvittaessa vettä tai leipää riippuen siitä, miten löysää tai kiinteää haluat gazpachostasi. Laita jääkaappiin 1-2 tunniksi viilenemään. Tarjoile lasista kurkkutikkujen ja leivän kera.

720639.jpg