Tuulilla ja Pirkalla alkoivat jälleen työt ja sen kunniaksi päätettiin leipoa kahvipöytään pullaa. Perusohje on Aura Liimataisen kirjasta Parasta kotiruokaa, mutta asiassa konsultoitiin vielä korvapuustimestari Tuomasta (joka saattoi kyllästyä noin kymmeneen konsultointipuheluun leipomisen aikana, sitä ennen ja sen jälkeen... mutta ei ole Tuulin vika ettei korvapuusteja ole tullut leivottua sitten köksäntuntien), joka käski tehdä muuten perusohjeen mukaan paitsi lisätä paljon rasvaa ja sokeria. Se oli selkeästi onnistuneiden korvapuustien salaisuus, sillä niistä tuli ihania. Ohjeesta tulee noin 12 suurehkoa pullaa.

Taikina:

  • 2,5 dl         maitoa
  • 25 g           hiivaa
  • 1                 kananmuna
  • 3/4 tl           suolaa
  • 1 dl             sokeria
  • 2 tl              kardemummaa
  • 6-8 dl         vehnäjauhoja (voi laittaa enemmänkin rasvan lisäyksen jälkeen jos näyttää siltä ettei taikinasta tule leipomiskelpoista ilman)
  • 100 g         margariinia tai voita

Täyte:

  • n. 75 g        margariinia sulatettuna
  • kanelia ja sokeria maun mukaisessa suhteessa (ohjeessa 3 tl kanelia ja 4 rkl sokeria, mutta me laitettiin kyllä Paljon enemmän)
  • ripaus        kardemummaa
  • 1 tl              vaniljasokeria
  • 1 tl              fariinisokeria

Päälle:

  • 1                 kananmuna
  • raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikrossa (testaa kädellä ettei tule liian kuumaa) ja liuota siihen hiiva. Vatkaa kulhossa maidon joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka vehnäjauhojen lisäämistä samalla käsin vaivaten. Sulata rasva mikrossa, jäähdytä hetki, ja lisää taikinan joukkoon. Jos taikina tuntuu vielä liian tarttuvalta, lisää jauhoja. Kun taikina on hyvin vaivattu, peitä kulho liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Jauhota pöytä ja kaulin ja kauli taikinasta niin suuri suorakulmio kuin siitä helposti tulee (n. 30x40 cm). Sudi päälle sulatettu margariini. Sekoita kulhossa sokerit, kaneli ja kardemumma ja ripottele isolla lusikalla kauttaaltaan taikinan päälle. Kääri levy rullalle ja pilko rullasta terävällä veitsellä tasakylkisiä kolmioita (leikkaa vinosti vuorotellen molempiin suuntiin). Nosta kolmiot leivinpaperoidulle pellille sivu itseesi päin ja paina peukaloilla litteiksi korvapuusteiksi. Kun olet liiskannut kaikki puustit, peitä levy liinalla ja anna puustien vielä nousta 10-15 minuuttia. Voitele puustit sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 10-12 minuuttia. Tarkkaile puusteja paiston aikana etteivät ne pala tai kuivu, oikea aika ottaa ne pois on kun ne ovat hyvin kohonneita ja alkavat ruskistua.