Useassa blogissa on innokkaasti kokkailtu pollo limonelloa ja niinpä mekin päätimme kokeilla sitä. Halusimme myös hieman erottua massasta ja laitoimme pastaan pollon sijaan soijaa, nimittäin aiemmin vindaloo-reseptimme yhteydessä kokeiltuja soijasuikaleita. Sopivat muuten tähän tosi hyvin, ei siis kannata arkailla soijasuikaleiden kokeilua! Olisi mennyt aivan kanasta ellemme olisi tienneet niiden todellista luonnetta. Voit toki korvata soijasuikaleet kanalla jos tahdot. Alkuperäinen resepti on ysibaarin klassikko ja poimittu Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä. Ohjeesta tulee noin neljä annosta.

n. 2,5 dl    soijasuikaleita
1             kanaliemikuutio
1             sipuli pilkottuna
3             valkosipulinkynttä pilkottuna
ripaus       cayennepippuria tai chiliä
2 dl          ruokakermaa
(1 rkl        kanafondia, emme käyttäneet)
0,5 rkl      kurkumaa
2 tl          raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl         sitruunamehua
2 rkl         hunajaa
2 dl          maustamatonta jogurttia (käytettiin bulgarian ruokajogurttia)
öljyä
parmesaania
spaghettia

Keitä vaikka vedenkeittimessä vettä ja kaada soijasuikaleiden päälle siten, että ne juuri peittyvät. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Sekoittele, ja anna suikaleiden turvota jonkin aikaa.

Kuullota pilkottu sipuli öljyssä ja mausta ripauksella chiliä tai cayennepippuria. Kun sipuli on kuullottunut, kaada päälle valutetut soijasuikaleet. Sekoita joukkoon myös ruokakerma ja kanafondi, jos moista käytät. Anna hetken aikaa kastikkeen muhia.

Sekoita joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, kurkuma, raastettu inkivääri, sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita kunnolla ja anna kypsyä jonkin aikaa. Lopuksi sekoita joukkoon jogurtti. Sekoita ja tarjoa spaghetin kera. Päälle voit raastaa parmesaania.

Tosi herkullinen ja melko simppeli pasta, suosittelemme lämpimästi! Suosittelemme myös kokeilemaan ennakkoluulottomasti soijasuikaleita ja soijaa yleensäkin teille, jotka ette näitä ruokavaliossanne käytä. Erityisesti suosittelemme näitä opiskelijoille, joiden kukkaro on usein kovin tyhjä. Soija on huomattavasti halvempaa, sisältää enemmän proteiinia ja vähemmän rasvaa ja maustettuna ajaa aivan saman asian kuin vastaavat lihatuotteet. Useilla miehillä varsinkin on yleensä tämä turhanpäiväinen soija-on-hippien-ruokaa -kompleksi. Tämäkin resepti on sitten punttiksella käyvän, kaljaa juovan miehen kirjoittama.

883129.jpg