Taikina:
2 dl lämmintä vettä
1 dl oliiviöljyä
1 pss kuivahiivaa
6+ dl jauhoja
Sekoita kulhossa lämmin (n. 40-asteinen) vesi ja öljy. Lisää sekaan jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja, kunnes taikina ei ole enää tahmaisen tarttuvaa. Jätä kohoamaan liinan alle n. 20-40 minuutiksi.
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Nypi taikinasta irti pieniä palasia ja kauli ne suunnilleen kämmenen kokoisiksi pikkupizzoiksi. Opit kokeilemalla, paljonko taikinaa tarvitaan. Pellille tulisi mahtua noin 12 pikkupizzaa, mitoita siis pizzat siten.
Täytteet, meetwursti-ananaspizzat ja tomaatti-fetapizzat:
1 pkt meetwurstia
1-2 prk ananaspaloja
3-4 tomaattia
1 pkt fetaa
tomaattipyrettä
juustoraastetta
pizzamaustetta
Levittele tomaattipyrettä kaikkiin pizzoihin. Laita meetwurstinsiivu puoliin pizzoista ja päälle kaksi ananaspalaa. Levittele päälle juustoraastetta.
Siivuttele tomaatit melko ohuiksi siivuiksi ja jaa puoliin pizzoista. Murustele lisäksi päälle sopivasti fetaa. Lopuksi lisää juustoraaste.
Paistele pizzoja uunissa 250 asteessa n. 6-10 minuuttia, kun tomaattipyre pizzojen reunoilla alkaa hieman tummua ovat pizzat valmiita. Pizzat voi hyvin valmistaa muutama tunti etukäteen.
Kommentit