Hyvää uutta vuotta 2010! Vietimme vuodenvaihdetta Heidillä 20-luvun tunnelmissa. Iltaan kuului charlestonin opettelua, sulkia, höyhenpuuhkia, henkseleitä, piippuja ja hissipoikia, mahtavat bileet siis! Googletimme ennen juhlia 20-lukuun sopivia tarjottavia ja kovassa huudossa 20-luvulla olivat hakutulosten mukaan etenkin munatoti ja ananaskeikauskakku (josta lisää seuraavassa postauksessa). Kukaan meistä ei ollut ikinä maistanut munatotia, joten se vaikutti sopivalta kokeiltavalta. Ennakkoluulot olivat kaikilla suuret, mutta ainakin osa yllättyi positiivisesti mausta. Itse muna ei maistu maussa juurikaan, juoma on enemmänkin mukavan kermainen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla kylmänä talvipäivänä, toimii samoissa hetkissä kuin minttukaakao. Resepti löytyi Voisilmäpeliä-blogista ja ohjeesta annoksia riittää koon mukaan 4-6 hengelle, meillä riitti kyllä varmaan kymmenelle kun kaikki toivoivat pientä annosta.

  • 4 dl           maitoa
  • 2 dl           kermaa
  • 2              kananmunaa
  • 2-3 rkl       sokeria
  • 2 dl           rommia, brandya tai viskiä
  • päälle kanelia ja jauhettua muskottipähkinää

Kiehauta kattilassa maito ja kerma koko ajan sekoittaen. Vatkaa samalla munat ja sokeri sekaisin.

Sekoita munavaahtoon alkoholi. Kaada joukkoon kermamaito sekoittaen samalla.

Kaada laseihin ja ripottele päälle kanelia ja muskottipähkinää.