Linssit:
3 dl vihreitä linssejä
1 rkl kuivattua timjamia (tai tuore timjaminoksa)
Muu salaatti:
1 rs kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
2 pientä punasipulia
1/2 basilikaruukku (lopun voi hyvin laittaa ruukkuineen sopivaan mukiin aurinkoiseen paikkaan ja kastella sopivasti, meillä kesti edellinen basilikaruukku tällä tavalla muutaman kuukauden ja teki paljon uusia lehtiä)
Kastike:
1 tl sinappia
4 rkl oliiviöljyä (alkuperäisessä ohjeessa kurpitsansiemenöljyä)
3 rkl viinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
Huuhtele linssit hyvin ja keitä niitä timjamilla maustetussa vedessä puolisen tuntia. Valuta ja anna jäähtyä.
Pilko kirsikkatomaatit, paprika ja punasipulia ja laita salaattikulhoon. Kaada päälle linssit ja revi sekaan basilikaa. Sekoita kastike, kaada salaatin päälle ja sekoita.
Kommentit