Kurpitsamoskassa kokkailtiin jo toukokuussa tätä salaattia ja silloin jo jäi ohje mieleen. Tämä oli mukavan täyttävä perussalaatti, kastiketta olisi kyllä voinut olla ehkä hieman enemmänkin, linssit kun tuppaavat imemään itseensä kaiken maun. Ohjeesta riittää neljälle.

Linssit:
3 dl         vihreitä linssejä
1 rkl        kuivattua timjamia (tai tuore timjaminoksa)

Muu salaatti:
1 rs         kirsikkatomaatteja
1            keltainen paprika
2            pientä punasipulia
1/2         basilikaruukku (lopun voi hyvin laittaa ruukkuineen sopivaan mukiin aurinkoiseen paikkaan ja kastella sopivasti, meillä kesti edellinen basilikaruukku tällä tavalla muutaman kuukauden ja teki paljon uusia lehtiä)

Kastike:
1 tl         sinappia
4 rkl        oliiviöljyä (alkuperäisessä ohjeessa kurpitsansiemenöljyä)
3 rkl        viinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Huuhtele linssit hyvin ja keitä niitä timjamilla maustetussa vedessä puolisen tuntia. Valuta ja anna jäähtyä.

Pilko kirsikkatomaatit, paprika ja punasipulia ja laita salaattikulhoon. Kaada päälle linssit ja revi sekaan basilikaa. Sekoita kastike, kaada salaatin päälle ja sekoita.

1783600.jpg