Kummallista kyllä, tämä oli eka kerta ikinä kun tehtiin silakkapihvejä, vaikka molemmat tykkäämme niistä tosi paljon. Tästä lähtien tehdään kyllä useamminkin, tuli nimittäin helpolla hyvää ja tuoreet silakkafileet osoittautuivat älyttömän halvoiksi, vain 6,50 e kilo. Vertailun vuoksi, hinta on halvempi kuin vaikkapa köyhien opiskelijoiden ruokana pidetyllä purkkitonnikalalla ja laatu ihan eri sfääreissä. Joka päivä ei toki kannata silakoita vetää ettei ihan pimeässä ala loistaa, mutta muuten muutkin opiskelijat silakkatiskeille, mars. 400 g silakoita riittää noin kolmeen annokseen.

  • 400 g          silakkafileitä
  • ruisjauhoja
  • (suolaa)
  • voita paistamiseen

Kääntele silakat lautaselle ripotelluissa ruisjauhoissa ja mausta halutessasi suolalla. Paista molemmin puolin ruskeiksi voissa ja herkuttele perunamuusin ja kermaviilikastikkeen (1 prk kermaviiliä, 1 tl sinappia, paprikajauhetta, mustapippuria) kanssa.