Muutama päivä sitten valmistettiin keittokomerossamme ensimmäistä kertaa moussakaa. Ohjeen tähän kreikkalaiseen herkkuun löysimme blogista Otetaan ensin puoli kiloa voita. Kuvasta tuli varsin epäedustava, mutta uskomme vahvasti, että rumannäköiset ruuat ovat usein niitä parhaita... Tai ainakin niin vakuutamme itsellemme. Emme puolenkilon keittiön tapaan käyttäneet lampaanjauhelihaa, joka olisi varmasti tässä ollut parasta, vaan korvasimme sen pakkasessa olleella naudanjauhelihalla. Naudanlihan voisi varmasti hyvin tässä korvata myös soijarouheella. Annoksia tästä tulee suunnilleen neljä.

Munakoisot:

2-3        munakoisoa (600 g)
loraus    öljyä
1           valkosipulinkynsi

Jauhelihakastike:

1           iso sipuli
2-4        valkosipulinkynttä
400 g    jauhelihaa
1 prk     tomaattipyreetä (25 g)
1 tlk      paseerattua tomaattia (400 g)
rosmariinia, paprikajauhetta, hunajaa, worcestershirekastiketta, suolaa, mustapippuria

Päällinen:

1          kananmuna
2 dl      maustamatonta jugurttia
2 dl      juustoraastetta (käytettiin parmesaania)

Siivuta munakoisot pituussuunnassa ja levitä uunipellille. Silppua valkosipulit ja sekoita kupissa öljytilkan kanssa. Sivele munakoisoille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Silppua jauhelihakastiketta varten sipuli ja valkosipulit ja kuullota kattilassa. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti ja mausta maun mukaan rosmariinilla, paprikajauheella, hunajalla, worcestershirekastikkeella,  suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua.

Lado uunivuokaan vuorotellen munakoisosiivuja ja jauhelihakastiketta niin, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee munakoisoa.

Sekoita lopuksi kulhossa päällisen ainekset ja levitä viimeisen munakoisokerroksen päälle.

Kypsennä 200 asteessa n. 30-40 minuuttia kunnes päällinen alkaa ruskistua. Anna vetäytyä hetki ja herkuttele.