Intialaista teki mielemme, joten kaivoimme tutusta Suuresta Aasialaisesta Keittokirjasta reseptit lammascurrylle ja porkkanaraitalle. Emme pettyneet, ja täten suosittelemme teillekin!

Bombay-curry (4 annosta)

1-2 rkl      ghitä tai muuta öljyä
2             sipulia
2             valkosipulinkynttä
2             punaista thai-chiliä (itse laitoimme yhden cayenne-chilin kun kaapissa oli)
1 rkl         raastettua tuoretta inkivääriä
1,5 tl        kurkumaa
1 tl          juustokuminaa
1 rkl         jauhettua korianteria
1 tl          chilijauhetta
n. 500 g   lampaanpaistia
1 tl          suolaa
1 tkl        tomaattimurskaa
n. 2,5 dl   kookosmaitoa

Kuumenna öljy wokissa. Lisää pilkotut sipulit ja paista pehmeiksi. Lisää pilkottu chili, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, juustokumina, korianteri ja chilijauhe. Kuumenna seos.

Lisää mukaviksi suupaloiksi pilkottu liha ja paista sekoittaen kovalla lämmöllä, kunnes liha on ruskistunut joka puolelta. Lisää suola ja tomaattimurska ja keitä kannen alla 1-2 h tai kunnes liha on mukavan mureaa mielestäsi. Pitkä haudutus parantaa curryn makua!

Sekoita joukkoon kookosmaito. Keitä ilman kantta n. 5 minuuttia tai kunnes kastike hieman sakenee. Tarjoa riisin kanssa ja herkuttele!

970125.jpg

Porkkanaraita

2      porkkanaa
2 dl   luonnonjugurttia
1 tl   jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 tl   sinapinsiemeniä
1 tl   raastettua tuoretta inkivääriä

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja sekoita kulhossa muiden ainesten kanssa. Anna maustua jääkaapissa ja tarjoa omassa kupissa intialaisen ruuan kera. Raita viilentää mukavasti etenkin tulisia ruokia. Ja tulihan tässä samalla myös päivän raasteannos nautittua.

Ainiin ja pitänee vielä mainita, että keittokirjassa tässä käytettiin alunperin kurkkua eli sekin varmaan käy jos ei porkkana maistu.

970158.jpg