Tuulin synttäreillä käyneet sukulaiset hemmottelivat meitä isoilla ruokapaketeilla ja niinpä meiltä löytyi kaapista kaikki ainekset tähän pataan. Ohje on Ruokatorstai-kirjasta, tosin meillä saattaa olla vähän eri suhteet ainesten määrissä. Annoksia tulee neljä. Kannattaa muuten huomata pitkä kypsennysaika, että alkaa tekemään tätä tarpeeksi ajoissa.

500 g   naudanpaistia
4 rkl     oljyä
2 dl      hillosipuleita valutettuina ja huuhdottuina
400 g   kokonaisia säilöttyjä  herkkusieniä valutettuna
1 prk    tomaattipyreetä (70 g)
3         valkosipulinkynttä
1,5 tl    suolaa
mustapippuria
3 dl      punaviiniä

Leikkaa liha noin kahden sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista lihapalat. Laita lihat (kannelliseen) uunipataan.

Lisää pataan hillosipulit, sienet, tomaattipyree ja pienityt valkosipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viini, sekoita ja peitä ruoka kannella.

Nosta pata 160-asteiseen uuniin ja hauduta 3-4 tuntia lihan sitkeydestä riippuen. Tarjoa keitetyn riisin tai perunasoseen kanssa.

1197011.jpg