1 pieni kypsä ananas
1/4 l vaniljajäätelöä
Marenki:
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Jaa ananakset pitkittäin kahtia. Jätä lehtiruusukkeet paikoilleen. Koverra hedelmäliha pois. Poista puumainen ydin ja kuutioi loput hedelmälihasta.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja vanilliinisokeri ja jatka vatkaamista vielä jonkin aikaa. Kääntele loput sokerista marenkiseokseen.
Jaa jäätelö ananasten päälle hedelmälihan kanssa ja pursota tai lusikoi marenki pinnalle niin, että se peittää jäätelön kokonaan. Aseta ananakset uunivuokaan tai uunipannulle.
Laita ananakset uuniin n. 3-5 minuutiksi kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Tarjoa ananasyllätys välittömästi, jottei jäätelö ehdi sulaa.
Kommentit