Jälkkäriksi Tuulin lapsuudenherkkua eli ananasyllätystä, joka maistuu kyllä edelleen vaan niiin hyvältä. Ohje on Suuresta jälkiruokakirjasta.

1        pieni kypsä ananas
1/4 l    vaniljajäätelöä

Marenki:
2        munanvalkuaista
1 dl     sokeria
1 tl      vanilliinisokeria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Jaa ananakset pitkittäin kahtia. Jätä lehtiruusukkeet paikoilleen. Koverra hedelmäliha pois. Poista puumainen ydin ja kuutioi loput hedelmälihasta.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja vanilliinisokeri ja jatka vatkaamista vielä jonkin aikaa. Kääntele loput sokerista marenkiseokseen.

Jaa jäätelö ananasten päälle hedelmälihan kanssa ja pursota tai lusikoi marenki pinnalle niin, että se peittää jäätelön kokonaan. Aseta ananakset uunivuokaan tai uunipannulle.

Laita ananakset uuniin n. 3-5 minuutiksi kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tarjoa ananasyllätys välittömästi, jottei jäätelö ehdi sulaa.

793189.jpg