4 dl valkoviiniä
1 rkl maissitärkkelystä
200 g gruyère-juustoa raastettuna
300 g emmental-juustoa raastettuna
loraus kirsikkaviinaa
Sekoita maissitärkkelys kylmään valkoviiniin ja kuumenna kunnes viini kiehahtaa. Lisää juustoraaste koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi kirsikkaviinalla. Nosta kattila lämmitettävälle alustalle tai fonduekattilaan liekin ylle (molemmat lämmitetään useimmiten lämpökynttilöillä). Dippaa juustokastikkeeseen leipäkuutioita ja vaikkapa kirsikkatomaatteja ja paprikapaloja.
Luultiin, että juustokastikkeesta olisi tullut täysin tasaista, mutta siinä olikin selkeästi juusto vähän erillään. Se ei kuitenkaan haitannut syömistä, joka oli suorastaan taistelua ruuasta. Fondue herätti alkukantaiset metsästäjänvaistot ja viinilasit olivat vaarassa kaatua kun kaikki halusivat osansa saaliista. Hauskaa illanistujaisruokaa kyllä, pitää kokeilla uudestaankin. Lisäksi jossain vaiheessa pääsevät varmasti kokeiluun myös suklaafondue sekä aasialaistyylinen lihafondue.
Kiitokset vielä emännälle ja muulle seurueelle hauskasta illasta :)!
Kommentit