Taas käärittiin tavaraa kääreeseen ja taas ne levisi, mutta maku oli niin hyvä, että kyllä kannatti. Nam. Ohje on Suuresta aasialaisesta keittokirjasta.

Rullat:

1 pss       pakastekatkarapuja
n. 50 g     maustamattomia nuudeleita
6             kuivattua riisipaperilevyä
2             porkkanaa lyhyiksi, ohuiksi suikaleiksi leikattuna
1 ruukku    korianteria
1 ruukku    minttua
makeaa chilikastiketta

Dippikastike:

1 dl         kylmää vettä
1 tl         sokeria
2 rkl        kalakastiketta
1 rkl        viinietikkaa
1            hienoksi pilkottu punainen chili
1 rkl        pilkottuja tuoreita korianterinlehtiä ja -varsia

Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan noin 10 tuntia ennen ruuanlaiton aloittamista ja noin puoli tuntia ennen huoneenlämpöön.

Tee ensin dippikastike: Mittaa kylmä vesi kulhoon. Lisää sokeri ja sekoita kunnes se liukenee veteen. Lisää kalakastike, etikka, chili sekä korianteri.

Liota nuudeleita kuumassa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä.

Pidä riisipaperilevyä haaleassa vedessä noin 25 sekuntia kunnes se pehmenee ja aseta työtasolle (tai märän pyyhkeen päälle). Pane 1/6 katkaravuista riisipaperin keskelle ja niiden päälle porkkanasuikaleita, nuudeleita, korianteria, minttua ja vähän makeaa chilikastiketta. Taita riisipaperilevyn kaksi reunaa ja rullaa levy sitten kääryleeksi (kannattaa vähän samalla työntää täytettä sisäänpäin). Aseta rulla saumapuoli alaspäin tarjoiluvadille ja pirskota päälle vähän vettä. Voit myös peittää rullat muovilla. Valmista samalla tavalla muut rullat. Tarjoa dippikastikkeen ja makean chilikastikkeen kera.

HUOM! Riisipaperilevyt täytyy pitää kosteina, sillä muuten ne murtuvat helposti. Pirskota levyjen päälle vettä samalla kun rullaat niitä, tai jos ne joutuvat odottamaan ennen tarjoamista.

807495.jpg

807490.jpg