Tehtiin eilen metsäsienirisottoa, kun kerran oli suurin osa aineksista valmiiksi kaapissa.

öljyä paistamiseen
1      sipuli
3 dl   riisi-ohraseosta (tai muuta riisiä)
1 rkl  viinietikkaa (tai 2 dl valkkaria)
1 l    vettä
2      kasvisliemikuutiota
noin 2 dl kuivattuja sieniä (käytettiin 1 dl suppilovahveroita ja 1 dl tatteja)
1 dl   parmesaania raastettuna
nokare margariinia
mustapippuria

Laita vesi kattilaan ja lisää sekaan kasvisliemikuutiot. Keitä kunnes kuutiot liukenevat, ja pidä vesi koko ajan lämpimänä. Laita sienet johonkin astiaan, kaada niiden päällä kuumaa vettä ja anna niiden hetken liota.

Pilko sipuli ja laita toiseen kattilaan. Anna kuullottua hetken aikaa, sitten lisää sekaan sienet ja riisi. Sekoittele ja lisää mustapippuria. Lisää sekaan kuumaa kasvislientä noin kauhallinen kerrallaan ja odota aina että neste imeytyy. Muista sekoitella, ettei risotto pala pohjaan. Kun jotakuinkin kaikki nesteet on imeytetty, lisää viinietikka. Anna hetken hautua jotta pahin etikkaisuus haihtuu. Sitten lisää sekaan margariininokare ja juustoraaste. Sekoittele kunnolla ja tarjoa.

700829.jpg