Graavilohi:
300 g lohta (meillä kirjolohta)
1 rkl suolaa
1/2 rkl sokeria
1/2 tl valkopippuria
1/2 rkl konjakkia tai viskiä
1/4 dl silputtua tilliä
Tee graavilohi maustumaan edellisenä päivänä.
Nypi lohipalasta ruodot jos mahdollista (me ei onnistuttu tässä vaan hoidettiin vasta paloittelun yhteydessä). Hiero kalan pintaan suola, sokeri ja valkopippuri. Valuta päälle konjakki tai viski ja levitä päälle hienonnettu tilli.
Kääri lohipala tiiviisti voi- tai leivinpaperin (käytettiin kalatiskin paperia, jossa se lohi oli jo valmiiksi) sisään ja taputtele pakettia hetki kämmensyrjällä. Nosta paketti jääkaappiin lautasen päällä ja aseta päälle paino. Anna maustua seuraavaan päivään.
Pyyhi seuraavana päivänä lohipalan pinnasta ylimääräiset mausteet ja leikkaa kalasta terävällä veitsellä ohuita viipaleita.
Perunasalaatti:
n. 500 g kiinteitä perunoita
1 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sitruunankuorta raastettuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi, n. 20 minuuttia.
Valuta perunoiden keitinvesi pois ja leikkaa kuumat perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kumoa viipaleet takaisin kattilaan ja lisää loput aineet.
Herkuttele graavilohen kera.
Kommentit