500 g naudanpaistia
4 rkl oljyä
2 dl hillosipuleita valutettuina ja huuhdottuina
400 g kokonaisia säilöttyjä herkkusieniä valutettuna
1 prk tomaattipyreetä (70 g)
3 valkosipulinkynttä
1,5 tl suolaa
mustapippuria
3 dl punaviiniä
Leikkaa liha noin kahden sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista lihapalat. Laita lihat (kannelliseen) uunipataan.
Lisää pataan hillosipulit, sienet, tomaattipyree ja pienityt valkosipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viini, sekoita ja peitä ruoka kannella.
Nosta pata 160-asteiseen uuniin ja hauduta 3-4 tuntia lihan sitkeydestä riippuen. Tarjoa keitetyn riisin tai perunasoseen kanssa.
Kommentit