Kiitos hauskalle mökkiporukallemme ja erityisesti kiitokset kaikille ruuan valmistukseen osallistujille! Valokuvauksen suoritti Valokuvausstudio I.P.
Kasviscouscous:
4 dl kasvis- tai kanalientä
4 dl couscous-ryynejä
pieni sipuli
parsakaali
porkkana
punainen paprika
1 dl vihreitä pitkiä papuja
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita tai margariinia
Kiehauta kasvis- tai kanaliemi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää couscous-ryynit. Anna turvota pari minuuttia ja lisää joukkoon ruokalusikallinen voita ja sekoita tasaiseksi. Hienonna sipuli ja freesaa hetki. Lisää sipulien joukkoon pilkotut paprikat ja ohuiksi lastuiksi leikatut porkkanat. Anna freesaantua miedolla lämmöllä muutama minuutti niin, että paprikat ja porkkanat ovat puolikypsiä.
Pilko parsakaali ja pavut paloiksi ja kiehauta niitä hetki. Lisää kaikki kasvikset couscousin joukkoon ja lämmitä tarvittaessa. Tarkista mausteet. Jos couscous tuntuu kuivalta, lisää hiukan kasvis- tai kanalientä.
Minttu-valkosipulijogurtti:
1 prk bulgarianjogurttia
2 rkl tuoretta minttua
puolikas kurkku
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta ylimääräinen neste pois. Pilko valkosipuli ja minttu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta sitten sitruunamehulla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ja tarjoile sitten muun ruoan kera.
Kommentit