Ihastuimme kesällä halloumiin grillaillessamme ja nyt päätimme kokeilla sitä eri muodossa. Salaattiin olisi ehkä sopinut reilumpikin hedelmäisyys, kuten Hellapoliisin alkuperäisessä ohjeessa, mutta tämäkin versio maistui meille hyvin. Mmmmm, halloumi.

1          rucolaruukku
1          tammenlehväsalaattiruukku
1          paprika
1          punasipuli
omenoita
auringonkukansiemeniä
1/2       kesäkurpitsa
halloumijuustoa
vaaleaa leipää
oliiviöljyä
1         valkosipulinkynsi
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

Revi salaatit kulhoon ja pilko joukkoon paprika ja omenat. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi ja lisää salaattiin.

Kaada auringonkukansiemenet paistinpannulle ja anna paahtua keskilämmöllä ruskeiksi. Lisää salaattiin.

Kuutioi kesäkurpitsa ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Sekoita salaatin joukkoon.

Pilko halloumi kuutioiksi ja huuhtele hyvin, jotta liika suolaisuus poistuu. Paista kuutioita pannulla kunnes ne ruskistuvat. Lisää salaattiin.

Kuutioi leipä ja sekoita kulhossa sen joukkoon oliiviöljyä ja silputtu valkosipuli. Anna maustua hetki ja paista pannulla rapeiksi krutongeiksi.

Sekoita leivät salaatin joukkoon ja mausta oliiviöljyllä, etikalla ja pippurilla.