Kuten aiemmin olemme pariin otteeseen sanoneet, munakkaat ovat ihan mielettömän käteviä ruokia! Jonkunlaiseen munakkaaseen löytyy varmasti aina ainekset kotoa, ainakin jos munia löytyy. Meiltä löytyy aina, munat kun säilyvät oikeasti huomattavasti parasta ennen-päiväänsä pidemmälle. Tähän munakkaaseen meni edellisen päivän pizzan jämät eikä kaupassa tarvinnut käydä. Sekä pizza että munakas maistuivat ihanalta. Annoksia tulee kaksi.

  • 2            valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 8            herkkusientä (tai noin puoli rasiallista)
  • 3            siivua ilmakuivattua kinkkua (tai enemmän maun mukaan)
  • mustapippuria
  • 4            luomumunaa
  • 1/2 dl    vastaraastettua parmesaania
  • tuoretta rucolaa

Silppua valkosipulit pieneksi ja kuullota öljyssä keskilämmöllä. Siivuta sienet ja lisää pannulle. Paistele kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Pilko kinkku pienemmäksi ja lisää pannulle. Mausta mustapippurilla (ja halutessasi suolalla JOS et käytä juustoa).

Riko munien rakenne kulhossa ja lisää pannulle. On tärkeää, ettei levy ole liian kuuma, muuten munakas kärähtää pohjalta ja jää raa´aksi pinnalta. Anna munakkaan paistua rauhassa kunnes se alkaa hyytyä pinnalta. Ripottele päälle parmesaani. Kun parmesaani alkaa olla sulaa ja munakas kokonaan hyytynyt, ripottele päälle reilusti rucolaa ja käännä munakkaan toinen puoli toisen päälle.

Leikkaa paloiksi ja tarjoile.